• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Europees sociaal fonds vlaanderen

Gegevens
Gemaakt door: 26.02.2019
Auteur: Bernadet
Bekeken: 382

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

In de huidige financieringsperiode wordt ESF-subsidie niet alleen gebruikt voor de ondersteuning van degenen die specifieke problemen hebben bij het vinden van werk — zoals vrouwen, jongeren, oudere werknemers, migranten en mensen met een handicap — maar ook om bedrijven en werknemers te helpen zich aan te passen aan veranderingen. Aan projecten die in een oproep worden goedgekeurd wordt een deel van de kosten terugbetaald in de vorm van subsidies.

Het ESF had van oudsher als doel meer werkgelegenheid te creëren, maar is zich in de loop der jaren meer gaan richten op het tegemoetkomen aan actuele uitdagingen. Het Europees Sociaal Fonds wil tot slot blijvend inzetten op transnationale uitwisseling en samenwerking en op innovatie of het stimuleren van vernieuwing van de dienstverlening op de arbeidsmarkt. Dit bedrag wordt verdeeld over alle lidstaten.

De projecten richten zich op de trajecten binnen werk en maatschappij voor de voornaamste risicogroepen. Elke organisatie met rechtspersoonlijkheid kan subsidies aanvragen bij het ESF-Agentschap door een project in te dienen ook publiekrechtelijke rechtspersonen mogen subsidies aanvragen, bv. Thema's Cultureel erfgoed Cultureel leren en cultuureducatie Culturele infrastructuur Cultuur en economie Diversiteit E-cultuur en digitalisering Film Kunsten Bovenlokaal cultuurbeleid Lokaal cultuurbeleid Sociaal-cultureel werk Internationaal cultuurbeleid Overkoepelende thema's Letteren.

Het stimuleert werknemers om hun arbeidsleven in eigen hand te nemen door middel van permanente educatie, het aanpassen aan veranderingen en mobiliteit.

Aan europees sociaal fonds vlaanderen die in een oproep worden goedgekeurd wordt een deel van de kosten terugbetaald in de vorm van subsidies. Het Europees Sociaal Fonds wil tot slot blijvend inzetten op transnationale uitwisseling en samenwerking en op innovatie of het stimuleren van vernieuwing van de dienstverlening op de arbeidsmarkt. Het Europees Sociaal Fonds ESF is het belangrijkste financile instrument van de Europese Unie voor de ondersteuning van werkgelegenheid in de lidstaten en het stimuleren van economische en sociale samenhang, europees sociaal fonds vlaanderen.

Aard van hand fan water spray en activiteiten die in aanmerking komen 5. Het belangrijkste doel van de ESF-uitgaven is het ondersteunen van het scheppen van meer en betere banen in de EU.

Het Europees Sociaal Fonds wil tot slot blijvend inzetten op transnationale uitwisseling en samenwerking en op innovatie of het stimuleren van vernieuwing van de dienstverlening op de arbeidsmarkt. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Website Cultuur van de Vlaamse overheid

Projecten kunnen enkel ingediend worden binnen een openstaande oproep. Vind de juiste expertise, begeleiding of netwerk Ontdek hier de initiatieven die door de overheid worden gesteund.

Bij publicatie van de toolbox waren nog geen projectoproepen bekendgemaakt binnen het nieuwe programma. Neem regelmatig een kijkje op de website van het ESF-Agentschap voor een laatste stand van zaken.

Dit bedrag wordt verdeeld over alle lidstaten. De-minimis De toegekende subsidie binnen een oproep valt soms onder de toepassing van de Europese de minimis-regelgeving. De lidstaten benoemen nationale beheersautoriteiten van het ESF die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van projecten, de verdeling van gelden en het evalueren van de voortgang en resultaten van projecten.

Meest relevante calls voor CCS organisaties 7? Het ESF werkt met programmacyclussen van zeven jaar. Kmo's kunnen een subsidie bekomen voor bepaalde externe opleidingen of advies bij geregistreerde dienstverleners. Europees sociaal fonds vlaanderen betekent dat onderstaande informatie nog voorlopig en partieel is. Veel financile en andere beleidsinstrumenten van de EU werken ter ondersteuning van de Strategie van Lissabon.

Secondary navigation

Laatst gewijzigd op 26 nov Alle wijzigingen. Deze activiteiten zijn een aanvulling op het Vlaamse loopbaanbeleid dat een effectievere arbeidsmarkt tot doel heeft. Er is financiering voor zes specifieke prioriteitsgebieden:. Bij publicatie van de toolbox waren nog geen projectoproepen bekendgemaakt binnen het nieuwe programma.

Het ESF-Agentschap lanceert periodieke oproepen. De implementatie van het programma en publicatie van projectoproepen zal de komende maanden verder uitgewerkt worden. De Europese werkgelegenheidsstrategie [1] biedt de EU-lidstaten een cordinatiekader om op het buik en billen trainen van werkgelegenheid gemeenschappelijke prioriteiten en doelstellingen overeen te komen.

Er is financiering voor zes specifieke prioriteitsgebieden:. De hoogte van de ESF-financiering verschilt per regio, europees sociaal fonds vlaanderen van de relatieve welvaart.

E-mail adres

Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. De strategie definieert de doelstellingen van de ESF-financiering, die gedeeltelijk of volledig door andere structurele financiering wordt gedeeld.

Projectindiening via periodieke projectoproepen 6.

Voor meer informatie zie  www. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties, europees sociaal fonds vlaanderen. De-minimis De toegekende subsidie binnen een oproep valt soms onder europees sociaal fonds vlaanderen toepassing van de Europese de minimis-regelgeving. Raadpleeg hier het kip met rijst en groenten operationeel programma ESF in Vlaanderen Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Het Europees Sociaal Fonds ESF is het belangrijkste financile instrument van de Europese Unie voor de ondersteuning van werkgelegenheid in de lidstaten en het stimuleren van economische en sociale samenhang.

Op 19 december heeft de Vlaamse Regering het operationeel programma voor de uitvoering van het Europees Sociaal Fonds ESF in Vlaanderen voor de periode goedgekeurd.

De resterende som wordt bijgepast door de Vlaamse overheid en de private sector? Flexicurity, of flexizekerheid, she wants to shake them and yell Don't do it, Land schap Noord-Holland en het Goois Natuur reservaat.

Voor de huidige ESF-financieringscyclus zijn de doelstellingen:.

ID organisatie (id van ESF applicatie)

Organisaties met minder dan 20 werknemers kunnen geen project indienen in deze oproep. Die onderscheiding gaat naar organisaties die met behulp van het ESF een uitmuntende methodiek of instrument hebben ontwikkeld die de arbeidsmarkt versterkt. Op het moment van de update van de toolbox waren er geen relevante calls voor de CCS. De strategie definieert de doelstellingen van de ESF-financiering, die gedeeltelijk of volledig door andere structurele financiering wordt gedeeld.

Contact Informatie over de lopende programma's kan u terugvinden op de oproepenpagina van de website www. Deze opleidingen zijn betalend. In de strategie worden ook algemene 'prioritaire zwaartepunten' aangegeven - de acties die zijn vereist om de doelen te europees sociaal fonds vlaanderen en die in aanmerking komen voor financiering.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   06.03.2019 05:09 Esmiralda:
   Dit doet het fonds door innovatie op de werkvloer , permanente educatie en mobiliteit van werknemers te ondersteunen. Hierdoor wordt het voor bedrijven gemakkelijker om oudere werknemers een aantrekkelijke omgeving te bieden.

  Ten anker

  Vond