• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe is het weer in portugal

Gegevens
Gemaakt door: 15.03.2019
Auteur: Sissi
Bekeken: 848

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Orkanen Gelukkig heeft Portugal geen directe last van orkanen, maar wel indirect. Klimaat van Portugal in cijfers Gebaseerd op langjarige gemiddelde waarden. Wil je in de winter gaan rondreizen door Portugal dan kun je Madeira zeker goed in je reisschema opnemen.

Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. Veel Nederlandse toeristen kiezen ervoor om een vakantie te boeken naar steden zoals Porto of Lissabon, of om lekker van de zon te genieten in de Algarve. Klimaat van Portugal in cijfers Gebaseerd op langjarige gemiddelde waarden. Het westen van het land heeft een zeeklimaat en het zuiden de Algarve een Middellandse zeeklimaat. Vooral in de Algarve is de totale hoeveelheid neerslag in de zomermaanden erg laag.

Orkanen Gelukkig heeft Portugal geen directe last van orkanen, maar wel indirect. Vooral het binnenland en het oostelijke deel van de Algarve kunnen in juli en augustus te maken krijgen met hoge temperaturen van 35 tot 40 graden.

Azoren De Azoren die een stuk ten westen van het vasteland van Portugal liggen zijn van belang voor het weer bij ons. Madeira is vochtiger en en erg groen. Je kunt gemakkelijk online autoverhuurders in Portugal vergelijken voor je op vakantie vertrekt en direct je auto online hoe is het weer in portugal. Vliegtijd vanaf Nederland of Belgi. Orkanen Gelukkig heeft Portugal geen directe last van orkanen, maar wel indirect.

Het klimaat in Portugal

Wil je een vakantie naar Portugal boeken dan kun je terecht bij een redelijk groot aantal reisaanbieders. Beste reisperiode Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen? Azoren De Azoren die een stuk ten westen van het vasteland van Portugal liggen zijn van belang voor het weer bij ons. Madeira Het eiland Madeira wordt het eiland van de eeuwige lente genoemd omdat er altijd een aangename temperatuur heerst waarbij het zelden te warm wordt.

De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen. Geschiktheid als winterzonbestemming De weergegeven geschiktheid als winterzonbestemming is gebaseerd op gemiddelde klimatologische omstandigheden.

 • Wie slim is boekt een auto in Portugal om zoveel mogelijk van het land te kunnen ontdekken. Langs de kust is de hitte over het algemeen relatief goed te verdragen.
 • Prijsniveau eten, drinken etc. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer.

Zeker in de periode oktober tot mei valt er voldoende neerslag, vooral in het noordelijke deel van het eiland. Wil je in de winter gaan rondreizen door Portugal dan kun je Madeira zeker goed in je reisschema opnemen. Aantal dagen neerslag maand. Wie slim is boekt een auto in Portugal om zoveel hoe is het weer in portugal van het land te kunnen ontdekken.

Lenteachtig betekent niet automatisch droog.

Het wintersport klimaat in Portugal

Vooral het binnenland en het oostelijke deel van de Algarve kunnen in juli en augustus te maken krijgen met hoge temperaturen van 35 tot 40 graden. Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Volgens het Köppensysteem heeft het hele land op het noordelijke gedeelte na een Mediterraan klimaat met warme droge zomers en het noorden een gematigd maritiem klimaat met koelere droge zomers.

Portugal is dan ook niet voor niets een populair vakantieland, hoe is het weer in portugal. Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. Hoe noordelijker en hoger je gaat, hoe minder aangenaam de winters worden. Op de Azoren zelf is het onder invloed van de golfstroom vrijwel altijd lenteachtig met temperaturen overdag tussen de 16 en 24 graden? Bekijk hier de beste reisperiodes   Actueel weer De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien.

Wat is relatief goedkoop?

Berging containers uitgesteld om hoge golven

Prijsniveau eten, drinken etc. Lenteachtig betekent niet automatisch droog. Beste reisperiode Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen? Ook deze tabel geldt voor de hoofdstad Lissabon en is niet representatief voor heel Portugal. Om rondreizen naar Portugal te boeken kun je bij verschillende specialisten in rondreizen terecht.

Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo. Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Het hoogst aantal hoe is het weer in portugal sterren is vijf.

Je kunt er het hele jaar genieten van een prachtige natuur. Voor het vasteland van Portugal gelden deze weersomstandigheden niet. Winters De winters zijn mild, zeker langs de kustgebieden.

Aan alle gegevens op deze site kunnen geen rechten ontleend worden.

Kouder winterweer met sneeuwbuien

Noordelijker en landinwaarts is het gemiddeld koeler en natter, aan de zuidkust Algarve is het gemiddeld wat zonniger en is de zee iets warmer. Zelfs als het heel erg warm is zorgt de vrij lage relatieve luchtvochtigheid ervoor dat het niet te benauwd wordt. Het westen van het land heeft een zeeklimaat en het zuiden de Algarve een Middellandse zeeklimaat.

De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen.

Wat is relatief duur. Portugal is dan ook niet voor niets een populair vakantieland. In de Algarve valt geen sneeuw in de winter en ligt de temperatuur overdag vaak rond aangename lenteachtige temperaturen van zo'n 15 tot 18 graden.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   24.03.2019 16:37 Bodie:
   Deze aanbieders zijn aangesloten bij het SGR, waardoor je met garanties kunt boeken. Prijsniveau eten, drinken etc.

   04.04.2019 08:07 Najoua:
   Vliegtijd vanaf Nederland of België ongeveer 2,5 tot 3 uur vasteland en 4 uur voor Madeira Tijdverschil tijdens wintermaanden in Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland, op de Azoren 2 uur Munteenheid net als bij ons de euro EUR Prijsniveau eten, drinken etc.

   13.04.2019 16:19 Bahar:
   Met enkele tientallen millimeters gemiddeld per maand heb je het dan al snel gehad. Langs de kust is de hitte over het algemeen relatief goed te verdragen.

  Ten anker

  Vond